Onderhandelingen cao UMC verlopen moeizaam

Op donderdag 22 maart hebben de vier vakbonden (FNV, AC/FBZ, CMHF en CNV) overleg gevoerd met de Nederlandse Federatie van Universitair Medische Centra (NFU) over een nieuwe Cao UMC. De voorstellen van de NFU zijn vooral verslechteringen. Werknemers van het Radboudumc hebben op 9 april in een vakbondsbijeenkomst de inzet voor een nieuwe cao van de NFU als absoluut onvoldoende beoordeeld. De uitkomst was gelijk in de andere academische huizen. Op woensdag 25 april wordt er opnieuw onderhandeld en brengen de vakbonden deze boodschap over aan de NFU. Het gaat er om spannen.  Waar liggen de belangrijkste verschillen?

Op woensdag 25 april wordt er opnieuw onderhandeld en weten we of het overleg klapt of niet. Indien de onderhandelingen vastlopen starten we in het Radboudumc met een petitie voor een goede cao UMC. Volg ons via: http://fnv-ru-rumc.nl;